Seminars

Onze wereld is op dit moment op ontelbare manieren aan het veranderen. We weten dat deze grote verandering niet tegen te houden valt. Daarnaast zijn er aantal veranderingen die noodzakelijk zijn. Dit alles roept natuurlijk vragen op over hoe de stad van de toekomst er uit gaat zien. Met onze Seminar willen we deze vraag proberen om te draaien. Hoe denk jij dat de stad van de toekomst er uitziet? Wat vind je prettig aan de stad van nu, wat wil je dat er blijft? Wat vind je vervelend, wat hoop dat er verdwijnt?

Dit proces gaan we niet aan met lege handen. Hiervoor gebruiken we COSAS (City of Sounds and Silence). Een binaurale soundscape waarin je, in geluid, midden in de stad van de toekomst wordt geplaatst. Aan de hand van deze geluiden ‘triggeren’ we de verbeelding van de ontvanger en gaan we met elkaar in gesprek over onze verbeelding.

Wat meteen op zal vallen is dat, hoewel iedereen precies hetzelfde te horen krijgt, hetgeen wat er erbij gezien wordt enorm uiteen zal lopen. Deze grote verschillen leggen ook bloot waarom het dus zo moeilijk is om de stad van de toekomst te visualiseren. Onze visie op de realiteit loopt namelijk enorm uiteen.

Toch zullen wij proberen om samen de beelden te verzamelen die we belangrijk vinden en zo tot een schets van de stad van de toekomst kunnen komen. 
Tevens zal die informatie weer input voor ons zijn voor de verdere ontwikkeling van de seminar en het hoorspel. Zo wordt de fantasie van de deelnemers daadwerkelijk onderdeel van onze nieuwe visie op de stad van de toekomst!

Beschikbaarheid en prijs: info@wearesuncity.org
Annemiek van Bentem on Stad en Co