Sun City II

Een poëtische stadswandeling door de tijd

In de muziekvoorstelling Sun City II voert een tijdloze stem je mee door een ‘Verandering van Tijdperk’ en leidt je opgezweept door live muziek en indringende visuals naar een nieuwe utopie, een nieuwe wereld in een oude industriële loods op de NDSM-werf. Op zoek naar nieuwe antwoorden op oude vragen, naar ideeën die de wereld veranderen, naar mensen die het lef hebben een wereld te schetsen die radicaal anders is dan de huidige. Revolutie lijkt de enige oplossing.
Sun City II is een bijzondere samenwerking tussen muzikanten, theatermakers en wetenschappers. Regie en tekst waren in handen van Jeek ten Velden. Met muziek van Rutger Martens, Frank van Kasteren en Ivo Schot. Visuals door Frouke ten Velden en Rene te Riele. Spel; Keja Klaasje Kwestro.

“Eén keer in de zoveel tijd verandert er zo veel fundamenteels op zo veel terreinen dat we niet spreken van een tijdperk van verandering, maar van een verandering van tijdperk. Mijn stelling is dat we nu weer in zo’n overgangsperiode leven. ” Jan Rotmans – hoogleraar transitiekunde.

Video afspelen
Video afspelen

Bekijk meer!